Kaldırım Mühendisliği Taban Puanları

Kaldırım mühendisliği o kadar yaygım kullanılan bir deyimdir ki birçok öğrenci böyle bir mühendislik olduğunu düşünüyor. Bu nedenle kaldırım mühendisliği taban puanları üniversitelerde nasıldır diye merak da ediliyor. Bunu merak edenler muhtemelen kaldırım mühendisi olmak istediklerinden değil de başkalarının nasıl puanlarla bu bölüme girdikleridir.

Arkadaşlar kaldırım mühendisliği diye bir bölüm Türkiye’de hiçbir üniversitede bulunmuyor. Dolayısıyla böyle bir bölümün taban puanı da elbette yoktur.

Kaldırımlarla uğraşan profesyonel meslek dalları arasında belki inşaat mühendislerini, şehir bölge planlamacılarını sayabiliriz. Bu mesleği yapan insanlar arasında da bu deyim bir espri olarak kullanılmaktadır. Ancak aslında işin şaka kısmından daha farklı bir boyutu vardır. İnşaat mühendislerinin bir alanı yollar ve kaldırımlar konusunda uzmanlaşmakta ve bu alanda çalışmaktadır.

Kaldırım mühendisliği taban puanları

Kaldırım Mühendisliği Deyiminin Anlamı

Kaldırım mühendisliği deyimi bir espriden yola çıkarak dilimize girmiştir. Kaldırım mühendisi demek gerçekten işi gücü olmayan ve boş gezen kişidir. Arkadaşın ne iş yapıyor sorusuna biri kaldırım mühendisi diye cevap verirse bu işsiz güçsüz demektir.

Mühendislik eskiden şimdikinden de popüler bir meslekti. Ülkenin en başarılı öğrencileri mühendis olmak için yarışıyordu. Durum böyle olunca da kaldırım mühendisliği esprisi bir ironi olarak ortaya çıktı.

Havalı olan, kendini bir şey zanneden ancak aslında hiçbir işe yaramayan insanlar için kaldırım mühendisliği lafı kullanılmaktadır.

Ayrıca insanlar ne iş yapıyorsun soruna da ironik olarak cevap vermek istediklerinde kaldırım mühendisiyim ya da kaldırım mühendisliği yapıyorum şeklinde cevap verebilir.

Sonuç olarak lisans düzeyinde kaldırım mühendisliği diye bir bölümün veya mesleğin olmadığını tekrar hatırlatalım. Bu bölüm için taban puanlarını merak edenler başka bölümleri meslek olarak düşünsünler 🙂

Leave a Comment